miercuri, 8 ianuarie 2014

Adrian Năstase dezminte că dosarul Zambaccian ar fi pornit de la sesizările unor colegi din PSD

Fostul premier Adrian Năstase a dezmințit miercuri faptul că dosarul Zambaccian ar fi pornit de la sesizările unor colegi din Partidul Social Democrat, așa cum s-a vehiculat recent în presa centrală
Năstase susține că totul a pornit de la un martor și a reafirmat că întreaga acțiune care a dus la încarcerarea sa are substrat politic.


"Un post de televiziune a difuzat recent o înregistrare cu Băsescu, de la o întâlnire cu lideri politici, din 2009, când făcea presiuni asupra Parlamentului pentru ca acesta să-și dea avizul pentru începerea urmăririi penale împotriva mea în dosarul Zambaccian (curat constituțional!). El spunea atunci că dosarul a pornit de la denunțuri ale unor 'colegi de partid' — Sergiu Sechelariu și Irina Jianu. Minciună, evident. Dosarul e public. Nu există astfel de denunțuri. În schimb, în urma unor controale financiare ordonate de DNA, în 2005-2006 la firmele lui Sechelariu, administratorul firmei, Cristina Popa, a fost pusă sub învinuire și apoi, în schimbul denunțului împotriva noastră, a fost transformată în martor", a scris Adrian Năstase într-o postare pe blogul personal.
Potrivit acestuia, "dosarul" a început cu mult înainte, în condițiile în care, în 2002, Traian Băsescu, în calitate de primar general al Capitalei, "a încercat, în scopuri politice, blocarea construcției din Zambaccian".


"Constructorul, Vertcon, l-a acționat în instanță și a câștigat. Evident că era vorba de o acțiune cu substrat politic, în condițiile cunoscute. Mai mult, în bășcălie, sesizările respective Băsescu i le-a trimis, în copie, și presedintelui Iliescu, dar și premierului Năstase! În plus, în campania prezidențială din 2004, Mona Muscă, din partea Alianței D.A., având drept co-președinte pe Băsescu, a făcut o sesizare la Parchet pe tema terenului din Zambaccian. Erau cumva Mona Muscă sau Băsescu colegi de partid cu mine? Băsescu știa bine, la întâlnirea din 2009, că mințea și că dosarul a fost pornit politic, la initiațiva sa și a colegilor săi. După alegeri, la 4 noiembrie 2005, Daniel Morar, proaspăt numit la conducerea DNA de Băsescu și Macovei, a redeschis dosarul. Era cumva Morar coleg de partid cu mine? Documentele pe care se bazează afirmațiile mele le puteți consulta în anexă. Vă miră faptul că la întâlnirea din 2009 Băsescu îi mințea pe cei prezenți?", a arătat Năstase.
El a mai susținut că scrisorile repetate ale lui Băsescu și presiunile asupra Parlamentului pentru începerea urmăririi penale în dosarul Zambaccian "au avut un evident caracter politic".
"Același post de televiziune a prezentat un răspuns al lui Morar, în legătură cu o discuție telefonică pe care am avut-o, în 2005, spune el, 'la începutul lunii noiembrie'. El prezintă discuția respectivă într-o perspectivă de joc geostrategic, ca o încercare de poziționare ierarhică, cu implicații (para) psihologice. (...). Eu îl sunasem pe telefonul guvernamental și, pentru că nu răspunsese, secretara mea a sunat la cabinetul său, pe telefonul de oraș, rugându-l să sune înapoi când s-ar fi întors în birou. Ceea ce este important însă este faptul că la întrebarea mea, generată de articolele de presă, băgate pe 'surse judiciare', dacă DNA a redeschis dosarul Zambaccian, Morar, la începutul lunii noiembrie, îmi răspundea că nu, dar, după o zi sau două, în 4 noiembrie, de aniversarea zilei de naștere a lui Băsescu, DNA a anunțat că a fost redeschis dosarul Zambaccian! Cum ar spune francezii 'Tel maître, tel valet'. Informațiile la presă fuseseră date, evident, de oamenii lui Morar", a conchis fostul premier. AGERPRES/(AS-autor: Cătălina Matei, editor: Antonia Niță)
sursa:agerpres.ro


Contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, care este plătită de toţi consumatorii de energie şi este evidenţiată separat pe factura de electricitate, a scăzut cu 20% de la 1 ianuarie 2014, ajungând la 18,3 lei pe MWh, au declarat reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit Agerpres.

Citeste mai mult: adev.ro/mz39jd
Contribuţia pentru cogenerarea de înaltă eficienţă, care este plătită de toţi consumatorii de energie şi este evidenţiată separat pe factura de electricitate, a scăzut cu 20% de la 1 ianuarie 2014, ajungând la 18,3 lei pe MWh, au declarat reprezentanţii Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), potrivit Agerpres.

Citeste mai mult: adev.ro/mz39jd

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu