joi, 9 ianuarie 2014

Cea mai dură competiţie din lume: “Maratonul nisipurilor” din Maroc…

Amatorii de senzaţii tari pot participa la cel mai tare maraton de pe Pământ: “Maratonul nisipurilor” sau “Marathon des Sables” (denumirea sa originală în limba franceză). Acesta are loc timp de 10 zile, în fiecare an, prin deşertul Marocului. Totuşi, nu este clar dacă competitorii se concurează între ei pentru a vedea cine trece primul linia de sosire sau pentru a vedea a cui corp se va mumifica cel mai repede…căci în mod inevitabil orice participant poate muri ca urmare a deshidratării complete în urma traversării unui deşert al naibii de greu.
Aici este site-ul oficial al acestui maraton: darbaraoud.com. Din el aflăm că toţi participanţii trebuie să îndeplinească următoarele condiţii: să aibă peste 18 ani, să fie controlaţi din punct de vedere medical şi să care cu ei un rucsac, în care să se găsească apă, alimente şi un sac de dormit. Desigur, pe traseul maratonului există mai multe puncte de control, de unde participanţii se pot aproviziona cu apă şi primi eventuale îngrijiri medicale. Şi apa este extrem de necesară: organizatorii recomandă ca cei care participă la maraton trebuie să consume pe zi cel putin 10 litri de apă, pentru a nu se deshidrata.
Revenind la rucsacul pe care trebuie să-l aibă fiecare participant, acesta trebuie să cântărească între 6,5 kg şi 15 kg, şi va conţine obligatoriu următoarele echipamente: sac de dormit, torţă electrică, 10 ace de siguranţă, busolă, brichetă, fluier, cuţit, dezinfectant tropical, pompă anti-venin, o oglindă de semnalizare, o folie de supravieţuire din aluminiu, 200 euro.
sursa:www.darbaroud.com


Paul Dicu a alergat 246,5 km în 6 zile la Maratonul Nisipurilor

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/sport/video-paul-dicu-alergat-2465-km-6-zile-maratonul-nisipurilor-1_50ae3b9a7c42d5a6639ae70e/index.html
Paul Dicu a alergat 246,5 km în 6 zile la Maratonul Nisipurilor

Citeste mai mult: adevarul.ro/news/sport/video-paul-dicu-alergat-2465-km-6-zile-maratonul-nisipurilor-1_50ae3b9a7c42d5a6639ae70e/index.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu