luni, 16 decembrie 2013

Cearta din USL, in metafore

Prim-ministrul Victor Ponta a gasit justificarea scandalului din interiorul USL si a schimbului de replici cu presedintele PNL, Crin Antonescu, dupa ce acestia s-au facut reciproc mincinosi: Traian Basescu.
Victor Ponta a vorbit, luni seara, in emisiunea lui Mihai Gadea de la Antena 3, despre "sursa nervozitatii politice si numai" din Romania, gasind si explicatia.

"Suntem dupa 9 ani si o luna de cand conduce neincrederea, suspiciunea intre oameni. Mai sunt 11 luni, dupa aceste 11 luni domnul Basescu va pleca din functie si probabil ca va trebui sa raspunda tuturor acestor intrebari carora nu le raspunde in aceste zile si nu le raspunde de 9 ani.

Imi este foarte clar ca nu vom avea liniste pana la anul in decembrie cand va pleca Traian Basescu din functie", a afirmat premierul.

In legatura cu problemele in relatia cu Crin Antonescu, Victor Ponta a revenit la referintele catre Traian Basescu.

"Sunt niste lucruri care s-au adunat in timp, dar cred ca principala problema a fost faptul ca au cantat prea mult sirenele de la Cotroceni si uneori nu ne-am pus destula ceara in urechi ca sa nu le auzim, ca sa ma exprim putin metaforic", a spus Ponta, intrebat daca relatia sa de prietenie si politica cu Crin Antonescu s-a rupt.

La intrebarea lui Gadea, "stam 11 luni sa vedem cum Traian Basescu baga oameni la puscarie?", presedintele PSD a raspuns: "Nu e vorba ca stam, dar intrebam un suporter al domnului Basescu: Ce credeti ca a ramas bun in acesti ani in Romania? Raspunsul este zero, nimic. S-au intamplat multe dezastre. Foarte multi oameni au saracit, multi oameni au pierdut locul de munca, sansa de a avea o pensie corecta".

"90 la suta dintre romani de-abia asteapta sa vina decembrie 2014. In aceste 11 luni, Basescu si oamenii lui vor incerca sa faca rau in USL, vor incerca sa compromita oameni. (...) Orice om care indrazneste sa nu fie de acord cu sistemul domnul Basescu va primi un dosar penal, eventual comentarii pe la cine stie ce prieteni.

Trebuie sa le spunem oamenilor ca odata cu Traian Basescu trebuie sa se incheie un anumit sistem. Unitatea frontului anti-Basescu este mereu pusa la incercare. Sunt genul care imi asum lucrurile pe care le fac - si bune si rele. Uneori conving oamenii, alteori nu", a explicat premierul.

Ponta, atac dur la Antonescu: Si-a mintit colegii

Scandal in USL - Antonescu: Ponta isi ia indrazneala sa ma faca mincinos. Nu ii permit!

Referitor la contrele in declaratii cu Crin Antonescu, prim-ministrul a afirmat ca nu s-a exprimat in public critic la adresa presedintelui liberal.

"Daca am folosit termeni care l-au suparat pe domnul Antonescu, imi pare rau. Dar trebuia spus adevarul. Iar adevarul este cel pe care l-am spus azi", a mentionat Ponta, adaugand ca USL a fost votat de oameni pentru a-i scapa de presedinte. "Ca sa ii scapam de Traian Basescu si de sistemul lui, si inca nu i-am scapat, mai sunt 11 luni", a mai spus Ponta.

Nu in ultimul rand, acesta a mai facut referire si la promulgarea Legii referendumului, de catre Traian Basescu, cu putine minute inainte de miezul noptii, afirmand ca acest lucru reprezinta "un caz medical".

Despre numirea lui Rares Bogdan in fruntea TVR: Evident ca am retineri

Prim-ministrul a vorbit si despre propunerea pentru functia de presedinte-director al Televiziunii Romane, afirmand ca PNL va face nominalizarea.

"Propunerea pentru functia de presedinte-director general va apartine colegilor liberali, nu stiu sa existe o propunere oficiala", a afirmat Ponta.

Intrebat daca sustine varianta ca Rares Bogdan sa fie viitorul director al TVR, liderul PSD a raspuns: "Daca colegii liberali o vor face, discutam atunci. Evident ca am retineri".

Antonescu: Am convenit informal sa-l punem pe Rares Bogdan la sefia TVR

"Problema e urmatoarea: televiziunea publica, anul trecut, a fost practic in pragul colapsului, noi am garantat un imprumut destul de mare. S-au platit disponibilizari, investitii, situatia actuala e destul de grava - televiziunea publica are buget de 150 de milioane de euro.

Are audiente mici, dar problema este daca romanii sunt multumiti de serviciile primite. Preocuparea mea este daca putem sa facem din televiziunea publica un serviciu care sa fie urmarit de romani, care sa cheltuiasca mai putin. Practic, banii aia as putea sa-i dau la scoli sau la spitale. Ideea nu e sa se bata in audienta cu televiziunile private, ci sa difuzeze lucrurile care tin de interesul national", explicat premierul.

Acesta a mai spus ca vrea sa vada meciurile nationalei de fotbal a Romaniei la televiziunea publica, nu la o televiziunea privata. Trustul Intact a fost cel care a transmis ultimul meci oficial al Romaniei, iar premierul si alti lideri PSD au comentat inainte de meciul tur al nationalei din barajul cu Grecia, difuzat de un alt post privat - Romania Tv.

sursa:ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu