marți, 17 decembrie 2013

Parlamentul nu a intrat încă în vacanţă parlamentară şi aşteaptă ca preşedintele Traian Băsescu să retrimită, spre reexaminare, Legea bugetului de stat pe 2014, care să fie votată de Legislativ înainte de Revelion.

Programul deputaţilor, stabilit marţi de către conducerea Camerei, prevede convocarea unui plen comun pe data de 30 decembrie, pentru discutarea Legii bugetului de stat pe 2014, potrivit secretarului acestui for legislativ Niculae Mircovici.
El a menţionat că, în situaţia în care preşedintele va retrimite Legea bugetului mai devreme, Parlamentul o va rediscuta imediat.
"Dacă o retrimite pe 23 decembrie, ne reunim pe 23", a spus Mircovici.
El a precizat că deputaţii au pe 18 şi 19 decembrie program de lucru în comisii, urmând ca săptămâna viitoare, luni şi marţi (23 şi 24 decembrie) să aibă activitate în teritoriu.
Mircovici a precizat că deputaţii vor avea liber de Crăciun, miercuri, joi şi vineri (în zilele de 25, 26, 27 decembrie).
Potrivit lui Mircovici, deputaţii vor fi convocaţi pe 30 decemebrie (luni) pentru a dezbate bugetul de stat pe 2014, urmând ca ziua următoare, marţi, (31 decembrie) să fie liberă.
El a spus că data de 30 decembrie este programată pentru o şedinţă de plen reunit în care se va dezbate Legea bugetului de stat, urmând a se stabili la nivelul conducerii Camerelor dacă tot pe 30 se va rediscuta în plenul comun şi numirea unui preşedinte director general interimar la TVR.
"Despre TVR se va stabili în Biroul permanent de pe 30 dimineaţă. Urmează să se reunească comisiile de cultură, să facă propuneri către Biroul permanent şi, dacă se înţeleg, e posibil să se facă pe 30", a spus Mircovici, precizând că este vorba de opinia sa personală.
Potrivit Constituţiei, Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc în două sesiuni ordinare pe an. Prima sesiune începe în luna februarie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii iunie. A doua sesiune începe în luna septembrie şi nu poate depăşi sfârşitul lunii decembrie.
Camera Deputaţilor şi Senatul se întrunesc şi în sesiuni extraordinare, la cererea preşedintelui României, a biroului permanent al fiecărei Camere ori a cel puţin o treime din numărul deputaţilor sau al senatorilor.
Convocarea Camerelor se face de către preşedinţii acestora.

sursa: mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu