joi, 12 decembrie 2013

În ce să-ţi investeşti banii în 2014

Acţiuni, obligaţiuni corporative sau depozite bancare?

 

Astfel, acţiunile se anunţă din nou câştigătoare în faţa obligaţiunilor corporative, care aduc în prezent câştiguri cuprinse între 4,5% şi 6,5% pe an. De­po­zitele bancare nu plătesc acum dobâzi mai mari de 4-5% pe an.
De la începutul anului, indicele BET al celor mai importante zece companii de pe bursă a crescut cu 21%, iar luând în calcul şi dividendele distribuite de companiile din BET, randamentul depăşeşte 25%. Un depozit ar fi adus de la începu­tul anu­lui un câştig de maximum 6%.
„În momentul acesta cred că o pondere majoritară, de peste 50%, s-ar merita să fie plasată pe bursă, având în vedere că acţiunile româneşti sunt în continuare subevaluate faţă de acţiunile de pe pieţele din jur, dar şi faţă de nivelurile istorice din urmă cu 5-7 ani. Dobânzile la depozite sunt foarte reduse şi ne aşteptăm să mai scadă uşor, însă mult mai important mi se pare faptul că nivelul acesta redus se va menţine o perioadă lungă, de cel puţin 2-3 ani“, a declarat Mihai Alexa, manager de portofoliu la societatea de administrare a investiţiilor (SAI) Broker Cluj.

sursa: mediafax.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu