joi, 12 decembrie 2013

Ponta, atac la Antonescu pe tema Legii “Roșia Montană”

Primul ministru Victor Ponta l-a acuzat, joi, pe liderul liberal, Crin Antonescu că şi-a continuat “jocul la offside” şi în cazul proiectului legii minelor, dar că de această dată “s-a lăsat singur în offside”.
“Legea minelor a fost discutată în USL şi de mine cu preşedintele Antonescu. Eu am fost de acord, pentru a se mai evita discuţiile politice, ca forma legii să fie cea finalizată de către colegii liberali, PSD nu intervine deloc pe lege, cum zic liberalii…după care am văzut că, în stilul devenit deja clasic, s-a jucat la offside. Mi se pare că jocul lui Antonescu tot timpul de a lăsa pe cineva în offside… acum s-a lăsat singur în offside şi nu câştigăm nimic din chestia asta”, a spus Ponta.
România trebuie să aibă neapărat o Lege a minelor, a precizat Ponta.
Legea minelor nu a întrunit marți la Camera Deputaţilor numărul de voturi necesar pentru a fi adoptată. Legea a întrunit doar 160 de voturi “pentru”, 105 voturi “împotrivă” şi 22 de abţineri.Pentru adoptare erau necesare voturile favorabile a cel puţin jumătate plus unul din totalul deputaţilor, respectiv 204.
Noua lege a minelor, elaborată de USL pentru a rezolva problema Roşia Montană după respingerea proiectul promovat de guvern, trecuse într-o şedinţă-fulger marți seară de comisiile pentru industrii şi administraţie ale Camerei Deputaţilor.

sursa: ultima-ora.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu